Angus Hyland

De Engelse grafisch ontwerper Angus Hyland was te gast in de serie Pioneers of Industrial Culture. Hyland is partner bij Pentagram in Londen en winnaar van meer dan honderd internationale design-awards. Op donderdag 15 september interviewde Gert Staal hem in de Amstelkerk in Amsterdam.

Angus Hyland studeerde informatie en redactionele vormgeving aan de London College of Printing en grafisch vormgeven aan het Royal College of Art. Na tien jaar zijn eigen studio te hebben gerund, werd hij in 1998 partner bij het Londense kantoor van Pentagram. De afgelopen 13 jaar heeft Hyland met name gewerkt aan verschillende identiteiten, prints, verpakking- en tentoonstellingontwerp voor een breed scala van cliënten. Onder dit werk valt ook de identiteit en voortdurende brand-management voor vooraanstaand multi-national AkzoNobel. Andere klanten zijn Citibank, Grant Thornton, Nokia en Samsung.

DW_Pioneers_AngusHyland_460x310.pngAngus Hyland

Bij Laurence King Publishing verricht hij redactioneel werk met een vaste aanstelling als consultant creative director. Sinds 2005 houdt hij toezicht op alle aspecten van het ontwerpproces. Hij is verantwoordelijk voor het brandmanagement en verantwoordelijk voor het genereren van nieuwe boekconcepten. Angus' werk is op grote schaal gepubliceerd en tentoongesteld en heeft meer dan honderd awards gewonnen, waaronder twee D&AD Yellow Pencils en de Grand Prix van de Schotse Design Awards. In de Independent on Sunday's verscheen hij in de Top Ten Graphic Designers in the UK.

Werk van Angus Hyland
Foto's Interview Hyland
Bekijk slideshow

Podcast Angus Hyland

PRE_050_PodCast_Icon_Website_DEF_HR.jpg

Beluister hier via iTunes de interviews met Angus Hyland, Michele De Lucchi, Gijs Bakker,  Thomas Widdershoven, Wim Crouwel en Konstantin Grcic.

Bureau Pentagram
Website