What Design Can Do

Tijdens de internationale conferentie What Design Can Do! organiseerde Premsela een bezoekersprogramma rond het thema connect. Van maandag 7 t/m vrijdag 11 mei waren te gast: Miriam Lerner, directeur van Museu da Casa Brasileira, Aditya Dev Sood, oprichter van Center for Knowledge Societies in India, Mikhail Smetana, design director van Strelka instituut en vooraanstaand grafisch designer in Moskou en Stefan Siegel, oprichter van NOT JUST A LABEL uit Londen.

Musea da Casa Brasileira (Sao Paulo, Brazillië) toont voornamelijk exposities over architectuur en design. Dr. Aditya Dev Sood is oprichter van Center for Knowledge Societies (CKS) in India, waarbij hij leiding geeft aan  innovatie en design projecten. CKS is een innovatief adviesbureau dat prototypes ontwikkelt waarbij de bruikbaarheid voor de consument wordt verbeterd. 

Mikhail Smetana werkt als art director en grafisch ontwerper in Moskou. Hij ontwerpt tijdschriften en boeken. Ook werkt hij als art-director voor het Strelka Instituut, dat zich richt op Media, Architectuur en Design. Stefan Siegel is oprichter van de website NOT JUST A LABEL die jong internationaal ontwerptalent onder de aandacht brengt.

In Nederland bezochten zij de conferentie What Design Can Do. Dev Sood en Siegel waren tevens sprekers. Verder brachten zij onder anderen bezoeken aan Mama Showroom, NAi, Utrecht Manifest, Mediamatic, Vogue en HTNK en hadden ze ontmoetingen met Jan Boelen (Design Academy) en de ontwerpers Satyendra Pakhale, Mevis & van Deursen en Jurgen Bey.

 

What Design Can Do bezoekersprogramma