Design It Yourself/With Others

Op vrijdag 23 september 2011 deelden grafisch ontwerper, schrijver en docent Ellen Lupton, en de ontwerpers van bureau Autobahn hun visie op de laatste ontwikkelingen in de grafische designwereld. Ze gingen in 2 x 25 minuten met name in op wat Design It Yourself (DIY) voor hen en voor anderen betekent.
Ellen Lupton
Ellen Lupton is conservator hedendaags design aan het Cooper-Hewitt, National Design Museum in New York en directeur van het Graphic Design MFA programma aan het Maryland Institute College of Art (MICA) in Baltimore. Ze schreef diverse boeken en artikelen over design, is designcriticus en geeft regelmatig lezingen. Lupton spreekt met iedereen die meer wil weten over grafisch ontwerp.
 
Autobahn
Ontwerpbureau Autobahn staat voor creatief concept en helder ontwerp. 'Mooi' is niet hun uitgangspunt, de nadruk ligt bij de kracht van goede ideeën. Om deze te ontwikkelen, gaat Autobahn met vakgenoten en opdrachtgevers de dialoog aan. Een vruchtbare samenwerking leidt niet alleen tot een overtuigend resultaat, het geeft bovendien inspiratie en plezier.
 
Overwerk
Iedere derde vrijdag van de maand kun je vanaf 16:00 uur overwerken in het Graphic Design Museum. Luisteren naar grafische helden en kletsen met (toekomstige) vakgenoten. Dit alles onder genot van een hapje en een drankje.

Design It Yourself ... With Others werd georganiseerd in samenwerking met het Graphic Design Museum Breda
Foto: ontwerpers Autobahn, door Daan Paars
Videoportret Lupton & Autobahn
Klik hier voor de video
Video vorige editie DIY
Klik hier voor de video
Photo slideshow DIY ...
vorige editie DIY

Masters of Amateurism
Klik hier voor meer informatie