Hot Photography

Op vrijdag 2 december 2011 waren Arjen Went en Manon Navarro van The Tintype Studio, lector fotografie Flip Bool en de Lomography Community te gast tijdens de Masters of Amateurism over Hot Photography in Amsterdam. Een gesprek over analoge fotografie, instant fotografie en de betekenis van de recente interesse voor deze 'hot media' in een steeds verder digitaliserende wereld.
The Tintype Studio

The Tintype Studio wil de traditie van fotografisch beeld op een metalen ondergrond doen herleven. De studio is een retro-variant van instant fotografie en wil met een (pas)fotoautomaat op locatie de ervaring van historische fotografie aan deelnemers meegeven. Arjen Went en Manon Navarro hebben tijdens de Dutch Design Week de Tintype Studio in Eindhoven geïntroduceerd. Alles wat zij op dit moment als ontwerpers doen heeft op een of andere manier met fotografie en beeldtaal te maken.

PR_HP_#1_460x310.jpgFoto: Sander Marsman

Lomografie
De Lomografie community prikkelt en stimuleert met allerlei creatieve analoge ideeën. Ze doen dit door middel van experimenten, speciale projecten, tentoonstellingen en samenwerkingsverbanden.

Flip Bool
Flip Bool
is als lector fotografie verbonden aan de AKV/St. Joost. Het lectoraat richt zich o.a. op het thema ‘identiteit(en)’.

Masters of Amateurism
Hot Photography is onderdeel van de een reeks presentaties op het raakvlak van amateurisme, populaire cultuur en design. Klik hier voor meer informatie over Masters of Amateurism.
 
Videoportretten sprekers
Klik hier om video te bekijken
Slideshow Hot Photography
Bekijk de slideshow

Meer over deze serie
Masters Amateurism