Michele De Lucchi

De eerste gast in de reeks Pioneers of Industrial Culture in 2011 was de Italiaanse ontwerper Michele De Lucchi. De Lucchi is in zijn manier van werken bij uitstek een pionier. Naast zijn werk in opdracht, experimenteert hij al 20 jaar met nieuwe ideeën en vormen in zijn privélaboratorium. Onder de noemer Produzione Privata ontwerpt hij lampen, meubels en vazen die hij ambachtelijk laat produceren in lokale werkplaatsen. Het interview dat Gert Staal hield met De Lucchi, is hiernaast downloaden via ITunes.

De tentoonstelling
In juni was tevens de tentoonstelling Michele De Lucchi & Produzione Privata te zien in Museum Van Loon. De tentoonstelling vormde een overzicht van twintig jaar Produzione Privata, het eigen label van Michele De Lucchi. Galerie Binnen maakte uit het werk van de Lucchi een selectie van ondermeer lampen en vazen. Sommige prototypes, zoals de Viso lamp, waren voor het eerst in Nederland te zien. Michele De Lucchi zei zelf over de tentoonstelling: ‘Met de kleine tentoonstelling in Museum Van Loon zou ik willen bewijzen dat je volledig in de industriële wereld geïntegreerd kunt zijn terwijl je de methodes, technieken en processen uit de ambachtelijke wereld volgt.’

Michele De Lucchi
Michele De Lucchi geldt als één van de meest toonaangevende Italiaanse designers van dit moment. In 1986 ontwierp hij de Tolomeo lamp voor Artemide die uitgroeide tot een designklassieker. Naast zijn ontwerpen in opdracht van multinationals, banken en musea (o.a. Olivetti, Philips, Siemens, Vitra, Deutsche Bank en het Groninger Museum) experimenteert hij met nieuwe ideeën en vormen.
 
Podcast interview De Lucchi

PRE_050_PodCast_Icon_Website_DEF_HR.jpg

Beluister interview met De Lucchi en abonneer je op de podcastserie via ITunes 


Foto's interview en opening
bekijk foto's

Michele De Lucchi in het Parool
lees het artikel
Michele De Lucchi bij Trendspotting
bekijk de uitzending van 21 mei 2010
Produzione Privata
website