Bezoekersprogramma sieraad

In februari organiseerde Premsela een bezoekersprogramma rond het thema 'sieraden in de hedendaagse maatschappij'. James Beighton (UK), Alba Cappellieri (Italië), Caroline van Hoek (België) en Barbara Maas (Duitsland) bezochten Nederland en namen deel aan een op maat gemaakt programma.

De gasten bezochten onder andere Object Rotterdam en ontmoetten verschillende ontwerpers, waaronder Martine Viergever, Charlotte Wooning, Zelda en BCXY. Ook brachten ze een bezoek aan de sieradenafdeling van de Gerrit Rietveld Academie en hadden ze tijdens Object Rotterdam afspraken met Galerie RA, Galerie Marzee, Galerie Rob Koudijs en het Sandberg Instituut. Ook hebben ze de tentoonstelling van Philip Sajet in het CODA Museum in Apeldoorn bezocht. Op maandag 14 februari namen ze deel aan een expertmeeting met Nederlandse professionals op het gebied van sieraadontwerp. Belangrijkste onderwerp was (internationale) uitwisseling over de huidige stand van zaken op het gebied van het hedendaagse sieradendesign.

Gasten
James Beighton is curator craft in het Middlesbrough Institute of Modern Art. De doelstelling van het instituut is onder andere een representatie te geven van de huidige staat van het hedendaagse sieradenontwerp.
Alba Cappellieri is hoofd van sieraadlab aan de Politecnico in Milaan en hoofd van de postdoctorale sieraad designschool Poli.Design.
Christine van Hoek opende haar galerie in 2007 en is gespecialiseerd in hedendaagse sieraden van verschillende materialen.
Barbara Maas is docent hedendaagse kunstgeschiedenis en toegepaste kunst theorie aan de Fachhochschule Dusseldorf in Duitsland.

Gasten bij de sieradenafdeling van de Gerrit Rietveld Academie
Bezoekersprogramma sieraden
Bekijk foto's

Artikel New View on Jewellery door Jeanne Tan
Lees hier het artikel