Bezoekersprogramma Souk

Van 2 t/m 5 mei organiseerde Premsela, in samenwerking met SICA, een bezoekersprogramma tijdens het culturele fesitval SOUK waarbij de focus ligt op designers van Arabische afkomst. Te gast waren Lina Abdul Hadi, een grafisch ontwerpster en typograaf uit Jordanië, Amine Bendriouich, modeontwerper uit Marrokko en Gunseli Turkay, modeontwerper uit Turkije. 

 Op donderdag 3 mei gaf Hadi een presentatie tijdens SOUK Eindhoven waarbij het publiek kennis maakte met haar werk. SOUK is een Arabisch-Nederlands concert en dansfeest dat plaatsvindt in Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam, en heeft een topbezetting met onder andere de Nederlandse band Moss, Het Nationaal Ballet en Arabisch zangers Assala.

Hadi heeft ze verschillende bureaus bezocht waaronder Koeweiden Postma, OK Parking, Atelier4 en Sinds1416. Ook bracht ze een bezoek aan Werkplaats Typografie in Arnhem. Bendriouch en Turkay hadden verschillende ontmoetingen met het Nederlandse modeveld. Zij bezochten o.a Bas Kosters, Gijs Stork van SALON en Margreeth Olsthoorn van MGH20.


Lina Abdul Hadi
Deelnemers bezoekersprogramma
Download de biografie

Bezoekersprogramma
Bekijk hier de slideshow