Start!

 Met Start! op 25 januari 2011 trapte Premsela’s het nieuwe jaar af. Els van der Plas - de nieuwe directeur - stelde zich voor en in een panelgesprek praten Premsela en Paul van Liempt van BNR-nieuwsradio met Suzanne Oxenaar (Lloyd Hotel), Jurgen Bey (Sandberg Instituut) en Dick Hendriks (TenCate) over hun bijzondere strategie, voorbij de crisis.


De afgelopen drie jaren stonden in het teken van crisis: kredietcrisis, financiële crisis, economische crisis. Deze hebben ook hun tol geëist in de design- en modewereld. En of dat nog niet genoeg was, kwamen daar recent de bezuinigingen van het nieuwe kabinet overheen. Tal van regelingen en subsidies voor innovatie, export en cultuur werden tijdelijk gesloten, afgeschaft of worden binnenkort opgeheven. Donkere tijden voor de creatieve industrie… Of toch niet?

Panelgesprek
Suzanne Oxenaar van het Lloyd Hotel vertelde over haar nieuwe project The Exchange. Samen met het AMFI en ambachtelijke textielproducenten onderzoekt ze of je een hotel kunt inrichten zoals je een model aankleedt voor de catwalk. We spraken met ontwerper en directeur van het Sandberg Instituut Jurgen Bey over ontwerp-onderwijs als laboratorium van de hedendaagse samenleving en industrie. Dick Hendriks, director corporate technology van TenCate, ging in op de technologische ontwikkelingen op textielgebied en hoe we in Nederland de concurrentie voorblijven.

 
Download hier de speech
Els van der Plas

Start! debat olv Paul van Liempt
Luister hier naar het debat tussen Jurgen Bey, Suzanne Oxenaar en Paul van Liempt
Start!
Foto's door Lizzy Kalisvaart