Teruhiro Yanagihara

In september 2012 was de Japanse interieur- en productontwerper en creative director Teruhiro Yanagihara in het bezoekersprogramma van Premsela te gast. Premsela organiseerde dit bezoekersprogramma in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Japan. Yanagihara was in Nederland van 20 tot 25 september en gaf een lezing over zijn werk, georganiseerd door de culturele ambassade van het Lloyd Hotel. Daarnaast bezocht hij onder andere Inside Design Amsterdam.

DW_IBP_TeruhiroYanagihara_460x310.jpgTeruhiro Yanagihara 

De Japanse interieur- en productontwerper Teruhiro Yanagihara (1976, Japan) studeerde in 1999 af aan de kunstacademie van Osaka, gespecialiseerd in ruimtelijk ontwerp. In 2002 opende Yanagihara zijn eigen ontwerpstudio Teruhiro Yanahihara/Isolation Unit. In 2005 bracht hij onder deze merknaam een eigen productenlijn uit. Naast interieur en productontwerp houdt Yanagihara zich eveneens bezig met branding en creative direction. Dit doet hij voor nationale en internationale merken, zoals: Less is more (Japan), Kimura Glass (Japan), Sergio Rossi (Italië), Palluco (Italië) en vele anderen. De naam Isolation Unit is ontstaan vanuit het principe dat dingen en mensen aan elkaar verbonden zijn. Belangrijk voor design is dat objecten in hun omgeving passen. 

In 2011 startte Yanagihara het label ‘Bespoke’, onder deze naam ontwikkelt hij exclusieve projecten ontwikkelt met Japanse ambachtslieden en fabrikanten. In 2010 werd hij genomineerd voor de Elle Decor Young Talent Award. Ook is hij de oprichter van het jaarlijkse symposium Designeast en de creative director van het nieuwe merk Karimoku New Standard. 

Lezing
Op donderdag 20 september gaf Yanagihara een lezing in het Lloyd Hotel in Amsterdam. Daarnaast was er een kleine tentoonstelling van zijn werk te zien in Contemporary Department Store Options!, waar je hem ook kon ontmoeten. Naast deze lezing en meet&greet bracht Teruhiro Yanagihara ook een bezoek aan diverse Nederlandse ontwerpers en bedrijven, zoals Ina Matt, Wieki Somers, Bertjan Pot, Lucas Maassen, Lotty Lindeman, Gstar, Kvadrat en Pastoe.


Teruhiro Yanagihara op bezoek bij Lotty Lindeman
Foto's bezoekersprogramma
Bekijk slideshow

Biografie van Yanagihara
Download pdf