Julia Pott

Op vrijdag 3 december was de Engelse cartoonist, blogger en illustrator Julia Pott te gast in Amsterdam. Samen met Henk Schiffmacher sprak ze in SPR SPECIALS over hun gezamenlijke passies: ontwerpen, lichaamsversiering en inspiratie.

Materialen en media
Julia Pott's werk kenmerkt zich door het gebruik van op het oog alledaagse materialen en het afwisselend gebruik van laagdrempelige en complexe media. Naast de meer traditionele vormen als tijdschriftillustratie, tentoonstellingen en andere commerciële opdrachten, leent haar werk zich ook bijzonder goed voor toegankelijke en populaire uitingen en media, zoals t-shirts, tattoo’s en cartoons op YouTube.

Julia Pott
Julia Pott is recentelijk afgestudeerd van de Kingston University London en werkt tegenwoordig als freelance illustrator voor onder andere Bat for Lashes, Etsy, Malibu Rum en Skins Cosmetics. Tentoonstellingen van haar werk waren onder andere te zien in Engeland, de Verenigde Staten en de Benelux.

Henk Schiffmacher
Henk Schiffmacher is een van ‘s werelds meest bekende tatoeëerders. Schiffmacher is een autoriteit op het gebied van traditionele tatoeages en hij reisde de hele wereld rond op zoek naar lokale vormen van lichaamsversiering.

Masters of Amateurism
Premsela organiseert dit jaar in samenwerking met het American Book Center een reeks presentaties op het raakvlak van amateurisme, populaire cultuur en design. Onder de titel Masters of Amateurism nodigen we internationale auteurs en ontwerpers uit om te spreken over hun werk vanuit een bepaald perspectief op amateurisme, zoals DIY, Hacking, web2.0, bricolage en straatmode. Onze eerste gasten waren de Berlijnse fashion blogger Katja Hentschel, fotorealistische graffitikunstenaar Akut en de Londense illustrator Nina Chakrabarti.

Julia Pott and Henk Schiffmacher, foto: Sander Marsman
Interview Julia Pott
Bekijk hier het videoportret
fotoverslag presentatie
Bekijk slideshow

Eerdere Masters of Amateurism
Bekijk hieronder de pagina's van de Masters of Amateurism die eerder te gast waren.

Katja Hentschel
Fashionblogger

Nina Chakrabarti
Illustrator