Programma People's Republic

De vraag 'Kan iedereen ontwerpen?' is actueler dan ooit. Meer dan de helft van de Nederlanders is in zijn vrije tijd op de een af andere manier bezig met design of mode. Tegelijkertijd heeft een groot deel van de Nederlandse vormgevers geen specifieke opleiding genoten.
Doordat de scheidslijn tussen professionals en amateurs vervaagt, krijgt ontwerpen steeds meer het open karakter van fotograferen of koken. Design en mode worden culturele velden met tal van fysieke en digitale ontmoetingsplaatsen waar kennis en ervaring worden uitgewisseld.

Die openheid biedt grote kansen. Door gebruikers mee te laten ontwerpen aan nieuwe producten worden deze producten effectiever. Doordat jongeren zelf hun kleding vormgeven, ontdekken ze hun ontwerptalent. Als consumenten betrokken worden bij het maken van producten, leren ze ook iets over de betekenis van waarde en het belang van duurzaamheid.

Met het programma People's Republic of Design stimuleert Premsela de ontwikkeling van design en mode tot open culturele velden.'Wood Load in' 2004 wood, burlap, rope - Michael T. Rea
Adviesraad People's republic

Paul Atkinson
Cynthia Hathaway
Tommi Laitio
Gijs Ockeloen
Yonca Ozbilge


Herfst Winter brochure 2010-11
Download drie People's Rublic artikelen